Ork och lust plus spermapumpen.

Egentligen borde vi ligga minst varannan dag. Vi orkar inte. Vi har inte lust. Vi vill inte utmana att tappa lusten helt. Syskonförsöket kan ju faktiskt ta sin tid Vi har en baby som är uppe på nätterna och ska upp före 5 för att inget missa. Vi jobbar halvtid båda två. Det är inte så konstigt att vi är trötta. Tänkt hur lätt det skulle vara med regelbunden mens. Ha ett hum om när ägget tänkte börja sin vandring neråt och ligga extra mycket då. Vad praktiskt. Jag har funderat på en spermapump som pytsar inte lite då och då. Hur det skulle fungera? Ingen aning och troligen inte alls.

Fertilitetsmonitor

Jag föll för frestelsen. Jag budade in en fertilitetsmonitor på tradera och stickor till den på e-bay. Nu väntar jag på att paketen ska dimpa ner i brevlådan. Jag får prova efter nästa mens. Jag hoppas dock att nästa mens dröjer sådär minst nio månader. 

Dag 9

Jag är på dag 9 i min cykel. Jag har ingen aning om när ägglossning kommer ske. Om det ens kommer ske. Jag ska hålla utkik efter kroppens signaler. Jag har en del ägglossningstest från clearblue men jag ska vänta tills jag verkligen misstänker att det är på gång. 

Grapefruktjuice

När jag ändå är inne på alternativa metoder för att bli gravid så dricker jag 2,5 dl grapejuice varje dag. Enligt icke vetenskapliga studier, hehe, så ska det öka det fertila sekretet. Jag har aldrig sett något sådant sekret. Jag brukar få väldigt rinniga flytningar vid misstänkt ägglossning. Det återstår att se vad som sker denna ägglossning. 

Det här med vikten.

Förra gången jag blev gravid så hade jag gått ner från 94 kg till 87 kg. Jag är 174 cm. Nu ligger jag på 89 kg. Jag har ett mål att ligga på 84 kg innan jul. Strängt godisförbud är inlett. 

Apiforce och rosenrot

Ja, det var ju det jag tog den månaden jag plussade. Jag försöker direkt. Nu tar jag en tablett Rosenrot på morgonen och två Apiforce på kvällen. Vem vet - det är kanske just det min kropp vill ha för att släppa ett ägg!

Första mensen efter avslutad amning.

Vi hade tänk att ta det med ro  -syskonverkstaden. "Händer det så händer det". Mensen kom i tisdags. Tänk att det var 1,5 år sedan jag hade mens sist. Jag visste knappt vilket hål jag skulle stoppa menskoppen i. Jag hade redan innan mensen kom försökt analysera min kropp för att hitta första ägglossningen efter graviditeten. Jag har känt på flytningar. Dragit broar mellan fingrarna. Undrat - är det ägglossningssekret eller är det sperma? Jag har känt efter i magen. Är det ägglossning? Är det för mycket bönor? Fan, har jag cancer? Jag har analyserat varför finnar ploppar upp olika dagar. Ägglossning? PMS? Dåligt smink? Det jag vet om min cykel är att ägglossning sker 14 dagar före mens. Där hade jag enormt rinniga flytningar denna gång. Nu vet jag ungefär vad jag ska kolla efter denna cykel.  Å andra sidan vet jag att min kropp kan få för sig att inte alls ha rinniga flytningar nästa gång.
Men vi skulle ju ta det med ro.. Inga analyser, inte googla, inte testa med ägglossningstest. Någonstans förstod jag att mitt sinne inte skulle klara det. Nej. Jag kommer analysera, jag kommer googla och jag kommer troligen kissa på ägglossningsstickorna. Jag kommer även fortsätta vara bitter på de som blir gravida genom att enbart titta på en snopp. Intala mig och inse att det innebär inte att de är bättre mammor. Sist kissade jag på de där stickorna tre gånger per dag. Hemma, på jobbet, hos vänner. Jag, stickorna och en mugg. Aldrig något fullt utslag. Jag märkte de med datum och tejpade upp i ett kollegieblock. Jag jämförde. Jag blir matt bara jag tänker på det.  Det känns stressande men jag misstänker att vi måste försöka aktivt för att ha en chans. En chans att fånga just det där ägget som faktiskt tänker lossna. Lossna och ha chans att överleva. Jag hoppas dock inte att jag kommer kissa tre gånger per dag och tejpa upp i ett block. Är det någon som har erfarenhet av fertilitesmonitor?

Tacksam och lycklig.

Liten kom till oss i mars. Vi hade inte försökt över ett år men påbörjat en fertilitesutredning. Min gynekolog tyckte att det inte fanns någon anledning att vänta i och med min oregelbundna menscykel som varierar mellan 28-78 dagar. Min man hade fått kolla upp sina spermier - fin fina simmar. Problemet låg inte helt oväntat hos mig som sällan har ägglossning. Vi skulle få komma och spola äggledarna innan första kuren "Pergotime".  Det var vår och spolningen skulle komma att ske efter sommaren. En månad prövade jag rosenrot och apiforce - vi plussade. Den månaden är den enda gången jag känt av min ägglossning. Jag förstod det inte då. Så ont. Pronaxen. När jag väl förstod genom ägglosningstest att det var ägglossningen jag känt så var det väldig mycket googlande. Googlande med sökorden "NSAID kan det påverka ägget att inte lossna". Oro. Tänk vilken lycka när det denna vår kom en liten människa till oss.

RSS 2.0